Hoelang krijgen we nog herfstachtig weer? David Dehenauw heeft zowel goed als slecht nieuws Weer
Weer

Hoelang krijgen we nog herfstachtig weer? David Dehenauw heeft zowel goed als slecht nieuws

Hoelang krijgen we nog herfstachtig weer? David Dehenauw heeft zowel goed als slecht nieuws

We zullen helaas nog een hele poos in het herfstachtige en wisselvallige weer blijven zitten. Maar dit weekend zou het wel grotendeels droog blijven. Dat vertelt VTM-weerman David Dehenauw.

"Vandaag krijgen we perioden met regen of buien en daar kunnen nog altijd forse exemplaren tussen zitten, met kans op onweer. De temperatuur schommelt rond de 10 graden. In de namiddag gaat het vanaf de Noordzee zeer geleidelijk aan droger worden. Op sommige plaatsen is dat pas ’s avonds, maar dan worden we toch getrakteerd op een drogere periode", aldus David Dehenauw.

"Zaterdag kan er wel nog een plaatselijke bui vallen, maar het wordt op veel plaatsen zo goed als droog. Ook zondag blijft het droog tot een stuk in de late namiddag. Zondagavond of -nacht zouden we dan opnieuw regen krijgen, maar voor de rest ziet het er droog uit dit weekend. Zowel zaterdag als zondag blijft de temperatuur hangen rond de 9 graden."

Hoge temperaturen 

"Maandag krijgen we opnieuw een reeks buien. Ook dinsdag is dat het geval. Maar we krijgen wel heel hoge temperaruten voor de tijd van het jaar, zo’n 14 à 15 graden. Woensdag krijgen we ongeveer hetzelfde weer bij 13 graden. Het blijft dus zeer herfstachtig, al kunnen we in het weekend genieten van overwegend droog weer", besluit de VTM-weerman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws