KMI waarschuwt: Dan krijgen we alweer regen en onweer

220814REGENONWEERPIXABAY
Het KMI heeft de verwachtingen klaar voor de komende week. Het we
Vandaag
Vanochtend worden de brede opklaringen snel vervangen door opbollende stapelwolken, wat resulteert in wisselend bewolkt weer voor de rest van de dag. Aan de kust blijft het zeer zonnig, terwijl in de Ardennen een lichte bui niet uitgesloten is. De temperaturen variëren van 19 graden aan zee tot 23 à 24 graden in het binnenland, bij een matige westenwind.
Vanavond
Vanavond neemt de bewolking snel toe vanuit Frankrijk met de komst van een actieve regen- en onweerszone. De temperaturen dalen naar minima tussen 14 en 18 graden, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.
Vrijdag
Vrijdag wordt een zwaarbewolkte dag met regelmatige regen of buien, die soms onweerachtig kunnen zijn, vooral in het oosten van het land. Het wordt merkbaar frisser met maxima tussen 15 en 21 graden. De wind is matig en aan zee vrij krachtig, uit het noorden tot noordwesten.
Zaterdag
Zaterdag blijft het wisselvallig met enkele buien. Opklaringen en zwaarbewolkte perioden wisselen elkaar af, met temperaturen tussen 15 en 20 graden. De westenwind is matig, maar wordt tegen het einde van de dag zwak.
Zondag
Zondag verwachten we na lokaal ochtendgrijs opklaringen en wolkenvelden. Een plaatselijke bui is mogelijk, maar overwegend blijft het droog. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Maandag
Maandag begint droog met opklaringen. Later op de dag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en wordt de kans op buien en onweer groter. Het wordt warm met maxima tussen 23 en 26 graden. De zuidoostenwind is eerst zwak, maar ruimt later naar het zuiden en wordt matig.
Dinsdag
Dinsdag lijkt licht wisselvallig te worden met enkele lokale buien. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af bij maxima van 20 tot 24 graden. De zuidwestenwind is matig.
Woensdag
Woensdag blijft het mogelijk droog met een mix van zon en wolken. De temperaturen liggen tussen 20 en 24 graden.