KMI waarschuwt voor nieuwe storm en kondigt code geel af: "Daar wordt de storm het ergst" Weer
Weer

KMI waarschuwt voor nieuwe storm en kondigt code geel af: "Daar wordt de storm het ergst"

KMI waarschuwt voor nieuwe storm en kondigt code geel af: "Daar wordt de storm het ergst"

Er is een nieuwe storm op komst vanuit het Verenigd Koninkrijk. En die kan ook bij ons lelijk huishouden. Daarom heeft het KMI code geel afgekondigd.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de loop van de dag nemen de bewolking en de buienactiviteit verder toe. Vooral in de namiddag kunnen er felle buien tot ontwikkeling komen, die kunnen gepaard gaan met gedonder en rukwinden tussen 60 en 70 km/u of lokaal meer. In sommige regio's kan er opnieuw veel regen vallen. De gemiddelde wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest of westzuidwest. Aan zee waait de wind meestal vrij krachtig. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 graden aan zee.

En dat we zoveel wind en regen krijgen, heeft te maken met een nieuwe storm, die de naam Debi kreeg. Storm Debi zorgt vooral in het Verenigd Koninkrijk voor veel hevige neerslag en stevige windstoten, maar ook bij ons zal de storm voelbaar zijn. Daarom kondigt het KMI code geel af voor vandaag van 12 tot 20 uur.

Intense buien

Zo trekt er in de namiddag een intense en gestructureerde buienzone van west naar oost over het land waarbij de regenhoeveelheden op meerdere plaatsen kunnen oplopen tot 20 l/m² of meer over een tijdspanne van 6 uur. Het noorden van het land lijkt aan de meest intense buien te ontsnappen.

<br>
Bron: KMI
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws