Noodweer waarschuwt: 'Er is schadelijk weer op komst' Weer
Weer

Noodweer waarschuwt: 'Er is schadelijk weer op komst'

Noodweer waarschuwt: 'Er is schadelijk weer op komst'

De lente brengt niet altijd de verwachte warmte in de Lage Landen, met aanhoudende lagedrukgebieden en sporadische warmteopflakkeringen. De huidige weersituatie wordt gekenmerkt door een polaire luchtsoort, wat de kans op schadelijke nachtvorst verhoogt. Dat meldt Noodweer.

Met name tussen 22 en 25 april zijn er voorspellingen van nachtvorst die de landbouwsector kunnen treffen, waarbij fruitbomen en jonge planten risico lopen op bevriezing. Dit kan leiden tot mislukte oogsten en financiële verliezen voor boeren. Beschermende maatregelen zoals het gebruik van doeken zijn dan ook noodzakelijk om de schade te beperken.

Terwijl de temperaturen beginnen te stabiliseren na deze periode, blijft het koele weer met maxima die moeite hebben om boven de 10°C uit te komen. Volledig droog weer blijft uit, waardoor de weersverwachting voor de komende tijd wisselvallig blijft.

De bekende IJsheiligen medio mei kunnen nog een terugval in temperaturen brengen, waardoor de mogelijkheid van vrieskou blijft bestaan.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws