Weerman Bram Verbruggen waarschuwt: "Het weer zit geblokkeerd, dit zijn de gevolgen" Weer
Weer

Weerman Bram Verbruggen waarschuwt: "Het weer zit geblokkeerd, dit zijn de gevolgen"

Weerman Bram Verbruggen waarschuwt: "Het weer zit geblokkeerd, dit zijn de gevolgen"

Sinds 13 mei is er amper nog regen gevallen en die droge periode is nog niet meteen voorbij. Volgens weerman Bram Verbruggen kan het zelfs nog twee weken aanhouden.

"Het feit dat ons weer geblokkeerd zit, heeft te maken met de verstoring van ons klimaat. We verwachten zulke blokkades in de toekomst meer, met dus meer aanhoudende droge periodes en langere regenperiodes", legt Verbruggen uit aan VRT NWS.

De vraag die we ons dan meteen stellen is of we ons zorgen moeten maken. Verbruggen ziet toch al gevolgen optreden. "Als het droge weer blijft duren en dat is het geval de komende twee weken, dan zal dat een impact hebben op de bovenste lucht- en grondlagen en eventueel op de landbouw. Ik denk bijvoorbeeld ook aan rosse gazons, dat zit er zeker aan te komen."

Nat geweest

Voorlopig stelt zich nog geen groot probleem. Pas als de droogte nog enkele maanden zou aanhouden, zullen we andere berichten krijgen. De voorbije lentemaanden waren nat, waardoor er nog geen probleem ontstaat met watertekorten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws