Weerman David Dehenauw heeft nieuws: "Vanaf dan kan er een onweer losbarsten" Weer
Weer

Weerman David Dehenauw heeft nieuws: "Vanaf dan kan er een onweer losbarsten"

Weerman David Dehenauw heeft nieuws: "Vanaf dan kan er een onweer losbarsten"

De vraag die momenteel op ieders lippen brandt: krijgen we een hittegolf of niet? David Dehenauw schat die kans niet zo hoog in, al zal het wel heel warm worden.

"Ik sluit niet uit dat er een hittegolf aankomt, maar het is nog niet erg waarschijnlijk", zegt Dehenauw aan Het Nieuwsblad. Voor een hittegolf moet de temperatuur vijf opeenvolgende dagen hoger dan 25 graden liggen in Ukkel, waarvan drie dagen meer dan 30 graden. "Vanaf donderdag of vrijdag zal het tot volgende week woensdag vermoedelijk meer dan 25 graden blijven”, aldus de weerman. “In Ukkel zien we de hoogste temperaturen vrijdag, zaterdag en zondag, wellicht 28 of 29 graden.”

Dehenauw ziet nog niet snel een einde komen aan deze droge periode. "Vanaf donderdagnamiddag kan er zich ten zuiden van Samber en Maas plaatselijk een regen- of onweersbui ontwikkelen. Op basis van de huidige kaarten zie ik dit in Vlaanderen niet snel gebeuren, maar eens de temperaturen boven de 25 graden gaan, kan ook hier een warmteonweer losbreken, al zal dat dan zeer plaatselijk zijn”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws