Weervrouw Jill Peeters komt met zeer onheilspellend nieuws: "Dit gaat er gebeuren"

220818JILLPEETERSVTM
Het regent abnormaal veel de laatste maanden. Volgens weervrouw Jill Peeters heeft dit alles te maken met de klimaatopwarming.
"We zien in de statistieken meer en meer bevestiging dat het weer extremer wordt: droogte, hittegolven, extreme regenval of late nachtvorst. Allemaal zaken die er vroeger ook waren, maar minder vaak of minder extreem", zegt Peeters in Het Laatste Nieuws.

Nog 30 jaar minstens

"De handtekening van de klimaatopwarming op ons weer is vandaag veel duidelijker te zien", klinkt het. "We zitten nu in de tweede helft van mei en doordat de weersystemen geblokkeerd zitten in de hoge luchtlagen, krijgen we in ons land veel regen. De huidige weerkaarten heb ik nog niet meegemaakt in de voorbije 20 jaar."
De weervrouw heeft er onheilspellend nieuws over. "Wat we nu meemaken is abnormaal voor het klimaat dat we tot nog toe kenden, maar dat is het nieuwe normaal. Dat maakt dat we inderdaad andere beleidsbeslissingen moeten nemen dan vroeger. Al dragen we vanaf morgen allemaal ons steentje bij zodat de temperatuur niet meer stijgt, zullen we zeker nog dertig jaar kampen met de huidige situatie."