Voedingsdeskundige komt met belangrijke waarschuwing: "Alleen dit brood is gezonde keuze" Wetenschap en natuur
Wetenschap en natuur

Voedingsdeskundige komt met belangrijke waarschuwing: "Alleen dit brood is gezonde keuze"

Voedingsdeskundige komt met belangrijke waarschuwing: "Alleen dit brood is gezonde keuze"

Het schooljaar is opnieuw begonnen. Dat betekent voor veel ouders dat ze opnieuw in de weer moeten zijn met boterhammendozen. Maar welk brood is nu écht het gezondst?

Dat onthult voedingsdeskundige en diëtiste Sanne Mouha in Het Laatste Nieuws. Ze maakt daarbij een onderscheid tussen de beste keuze voor je gezondheid en de beste keuze voor je budget. Allereerst belicht ze het meest gezonde brood.

"Vezels in je boterham maken het grootste verschil voor het gevoel van verzadiging", vertelt Sanne Mouha in de krant. "Daarom heeft volkorenbrood de voorkeur. Zijn jij of je kinderen daar geen fan van, kies dan voor een zo bruin mogelijk brood, maar let op dat er echt meer vezels in het brood zitten en geen natuurlijke kleurstof zoals je vaak bij waldkornbrood ziet", aldus de diëtiste.

Klein budget

Heb je een klein budget? "Kies dan voor een bruin voorverpakt brood uit de supermarkt. Soms zitten hier meer toevoegingen in, maar dat zijn allemaal stoffen die goedgekeurd zijn. We zien die liever niet te veel in ons eten, maar de vezels krijgen toch voorrang voor je gezondheid", besluit de voedingsdeskundige.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws