Alberto Contador voorspelt winnaar van grote rondes én WK Wielrennen
Wielrennen

Alberto Contador voorspelt winnaar van grote rondes én WK

Alberto Contador voorspelt winnaar van grote rondes én WK

Alberto Contador kon in zijn carrière alle grote rondes winnen. Bij Velofillies deed hij een poging om een aantal koersuitslagen te voorspellen.

Karl Vannieuwkerke kreeg de Spanjaard even te pakken. Hij vroeg hem wie de drie grote rondes zal winnen: “Tadej Pogacar! Hij is heel sterk. Ook voor de Tour denk ik dat Tadej de grote favoriet is. De dubbel Giro - Tour is geen ideale combinatie, maar zo'n groot probleem is het nu ook weer niet!”

“In aanloop naar de Giro rijdt hij ook maar drie klassiekers en de Ronde van Catalonië. Dat zijn niet zoveel koersen. Maar het is waar dat Vingegaard zich perfect gaat voorbereiden voor de Tour”, verklaart Contador. “Hij won ook de twee laatste edities. Tadej zal het zeker lastig hebben. Als ik naast hem nog een naam moet noemen, dan is het zeker Vingegaard!”

En wat met de Vuelta? Die is iets moeilijker te voorspellen volgens ‘El Pistolero’: “Ik denk wel dat als Tadej de Giro en de Tour wint, hij ook zal proberen de Vuelta te winnen. Maar dat is niet gemakkelijk.” Om af te sluiten had hij het ook nog even over het WK in Zürich: “Een Belg kan straks de wereldtitel pakken. De Belgen hebben twee topfavorieten: Van Aert en Evenepoel!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws