Allen tegen de drietand: 'Nationaal bondgenootschap moet Ronde van Spanje op zijn kop zetten' Wielrennen
Wielrennen

Allen tegen de drietand: 'Nationaal bondgenootschap moet Ronde van Spanje op zijn kop zetten'

Allen tegen de drietand: 'Nationaal bondgenootschap moet Ronde van Spanje op zijn kop zetten'

Jumbo-Visma is goed opweg om het volledige eindpodium in de Vuelta te bezetten. Maar de Ronde van Spanje is natuurlijk pas voorbij in Madrid.

Wie het klassement bekijkt ziet al snel dat plaatsen vier tot zeven momenteel ingevuld worden door Spanjaarden, die allen bijzonder graag op het eindpodium zouden staan. Ayuso, Mas, Soler en Landa zouden een Spaanse alliantie tegen Jumbo-Visma kunnen vormen zodat er ook een ander kleurtje dan geel te zien in op het podium in Madrid.

Ayuso - de vierde in het klassement - liet op een persconferentie weten dat hij alvast iets ziet een coalitie tussen Movistar, UAE en Bahrein: “Maar aan de andere kant: de andere ploegen blijven natuurlijk ook gewoon rivalen… Als de kans om Jumbo-Visma onder druk te zetten zich voordoet, zullen we die mogelijkheid met z'n allen aangrijpen.”

“Aan het einde van de desbetreffende etappe zijn die andere teams dan alsnog gewoon concurrenten”, windt hij er geen doekjes om. “Maar Jumbo is simpelweg het sterkste team en lijkt geen slechte dagen te kennen. Ze koersen héél solide, het is voor hen best makkelijk om de race te controleren.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws