Belgische fans laaiend enthousiast: Remco Evenepoel haalt om déze opvallende reden opgelucht adem Wielrennen
Wielrennen

Belgische fans laaiend enthousiast: Remco Evenepoel haalt om déze opvallende reden opgelucht adem

Belgische fans laaiend enthousiast: Remco Evenepoel haalt om déze opvallende reden opgelucht adem

In de Ronde van Spanje staat maandag de eerste rustdag op het programma. Dinsdag moeten de klassementsrenners meteen weer aan de bak met een tijdrit van iets meer dan 25 kilometer.

Remco Evenepoel staat er van al die klassementsrenners - Sepp Kuss buiten beschouwing gelaten - nog steeds het beste voor. Veel voorgift op zijn grootste concurrenten - de Jumbo-tandem - heeft hij weliswaar niet. In aanloop naar de tijdrit van dinsdag kreeg Remco alvast een enorme opsteker.

Dinsdag moet hij namelijk niet in de rode, witte óf bollentrui van start gaan, maar wél met zijn wereldkampioenentrui. En dat is natuurlijk niet alleen mooier voor het oog van de toeschouwer, maar ook beter voor Remco zelf. Met zijn regenboogtrui heeft hij namelijk al heel wat testen ondergaan.

Onder meer met behulp van de windtunnel wordt er heel het jaar door een team gewerkt om de tijdritoutfit van Remco zo gestroomlijnd mogelijk te krijgen. Aerodynamica, weet u wel. Het is dan ook een verschil van meerdere seconden al hij met een leiderstrui van de organisatie zou moeten rijden in plaats van met die van de ploeg.

Populair

Laatste nieuws