Boeman van Van Aert wil nu ook Evenepoel erop leggen: “Dat mag!” Wielrennen
Wielrennen

Boeman van Van Aert wil nu ook Evenepoel erop leggen: “Dat mag!”

Boeman van Van Aert wil nu ook Evenepoel erop leggen: “Dat mag!”

In de tweede rit van de Tour de France van afgelopen seizoen werd Wout van Aert tweede na Victor Lafay, die in de laatste kilometer wegreed uit de kopgroep.

De Fransman heeft zijn toenmalige ploeg Cofidis inmiddels ingewisseld voor Decathlon AG2R La Mondiale. Bij In de Leiderstrui onthulde hij zijn grote ambities voor komend seizoen: “Ik heb er superveel zin in en ik ben heel benieuwd naar dit soort van nieuwe wielerproject!”

“Hopelijk kan ik me net zoals afgelopen seizoenen weer sterk doorontwikkelen, want dat is toch een belangrijke bron van plezier. Ik wil het in de eerste plaats sowieso weer beter doen dan in 2023. Het opkrikken van mijn zegescore is in die zin dus belangrijk”, verklaart Lafay.

“Er zijn daarnaast heel veel koersen die ik zou willen winnen, maar die tegelijkertijd ook écht bij mijn karakteristieken passen. Ik heb het dan bijvoorbeeld over een Waalse Pijn of Luik.” Maar hij blijft ook realistisch: “Het zal moeilijk worden om daar al te winnen van jongens als Pogacar en Evenepoel, maar dromen mag en kan altijd!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws