Dít is de enige concurrent van Evenepoel voor eindwinst: “Hij moet maar naar één man kijken”

230904remcoevenepoel2
In het algemeen klassement van de Ronde van Spanje staan alle kanshebbers op eindwinst nog op een zakdoek. Dinsdag zullen we na de tijdrit allicht weer iets wijzer zijn over de waardeverhoudingen tussen de topfavorieten.
Maar bij Het Nieuwsblad meent Marc Sergant nu al te weten wie de twee enige échte kanshebbers zijn voor eindwinst: “Op voorhand schatte ik al in dat Evenepoel maar naar één man ging moeten kijken en dat is ook wat we op Spaanse wegen te zien krijgen. Roglic is zijn belangrijkste tegenstander.”
“Het is voor Kuss mooi om de leiderstrui eens te dragen — zo’n renner waar je altijd honderd procent op kan vertrouwen, gun je ook wel eens iets. Voor het klassement hou ik eerlijk gezegd geen rekening met Kuss”, schrijft hij één van de andere Jumbo-speerpunten zonder genade af.
“Vingegaard kan zich misschien nog opwerken. Als hij een supersonische tijdrit rijdt en in de slotweek helemaal naar zijn beste vorm groeit, kan hij zich nog tussen die twee mengen. Alleen acht ik die kans toch niet echt groot”, concludeert Sergant. “De combinatie Tour-Vuelta, het is toch niet velen gegeven. Hij kan goed zijn, maar niet super!”