Domper voor uittredende kampioen Michael Vanthourenhout richting EK

231102michaelvanthourenhout
Michael Vanthourenhout heeft dit seizoen nog geen hoogvorm laten zien. Hij doet vaak mee om de knikkers, maar winnen lukte hem vooralsnog niet.
Op de Koppenberg werd hij afgelopen woensdag ‘pas’ vijfde, op anderhalve minuut van winnaar Thibau Nys: “Op de Koppenberg werd ik na de start gehinderd, waardoor ik te voet naar boven moest. Gevolg? In de eerste ronde moest ik al over mijn toeren gaan om tijd goed te maken. Dat heb ik heel de cross meegedragen.”
“Voor een groot deel van het uur liep het best goed. Tot de laatste ronde, dan voelde ik dat het vat af was. Totaal anders als in Maasmechelen, waar ik gewoon een slechte dag had”, laat de uittredende Europese kampioen optekenen bij Wielerflits. Toch heeft hij nog een andere verklaring voor zijn mindere prestaties.
Na de cross in Waterloo werd hij namelijk ziek: “Maar ik denk dat het opgelost is. Op de Koppenberg ging het naar mijn gevoel redelijk goed.” Toch is een periode van ziekte best een grote domper voor Vanthourenhout, want dat is natuurlijk niet de EK-voorbereiding die hij voor ogen had.

Winnen

“Maar ik start om te winnen!”, mikt hij ondanks zijn ziekte op het hoogste. “Het zal niet simpel worden om op tijd te recupereren, want de Koppenbergcross was echt zwaar. De reis naar Frankrijk is ook nog best ver, dus we gaan komende week voldoende rust moeten nemen. Zeker omdat het ook zondag een regenachtige bedoeling wordt. Ik verwacht een heel zware cross!”