Emotionele Evenepoel hakt lastige knoop door over opgave in Vuelta: “Héél moeilijk"

230909remcoevenepoel2
Remco Evenepoel kende vrijdag een ferme inzinking in de Pyreneeën-etappe. Hij verloor 27 minuten op ritwinnaar Jonas Vingegaard en de grote vraag is nu of hij uit de Vuelta zal stappen.
Bij Het Nieuwsblad reageerde een emotionele Evenepoel daags na de grote teleurstelling: "Buiten dat ik een volledige offday kende, weet ik het echt niet... Het is al een erg lang seizoen geweest, misschien is het wel de opstapeling van dat alles. Wellicht hebben de inspanningen van het afgelopen jaar hun tol geëist."
"Gisterenavond was het heel moeilijk. Ik heb heel veel geweend en getwijfeld wat ik nu zou doen", onthult de Belgische kampioen dat hij twijfelde om uit de Ronde van Spanje te stappen. "Maar ik ben goed omringd door de ploeg en familie en we hebben besloten dat er nog genoeg kansen zijn deze Vuelta om er gewoon nog iets moois van te maken."
Evenepoel zal zijn doelen dus verleggen: "Vanaf vandaag is het de knop omdraaien en focussen op de rest van deze Vuelta. Alles op een rijtje zetten is pas voor na deze ronde. Bijna elke dag ligt er een kans om een rit te pakken vanuit de vlucht, dus daar ga ik voor. Het wordt eens een nieuwe manier van koersen voor mij. Ik voel me niet ziek of heb niets, dus ga ik ook niet opgeven." Duidelijk.