Enige echte reden voor deelname Van Aert aan Giro onthuld: ‘Hij loopt weg’ Wielrennen
Wielrennen

Enige echte reden voor deelname Van Aert aan Giro onthuld: ‘Hij loopt weg’

Enige echte reden voor deelname Van Aert aan Giro onthuld: ‘Hij loopt weg’

Wout van Aert moet deze winter zijn debuut in het veld nog maken, maar toch lijken de meeste wielerliefhebbers zich al bezig te houden met zijn wegprogramma voor volgend seizoen.

Van Aert zal naar verluidt de Tour de France links laten liggen een aan de start verschijnen van de Ronde van Italië. Volgens Thomas Voeckler - voormalige gele truidrager en bondscoach van Frankrijk - doet Van Aert dat niet alleen om eens van de Giro te proeven.

Voeckler is er namelijk zeker van dat Van Aert het beu is om knecht te spelen voor een potentiële eindwinnaar: “Als hij het niveau van de Tour van vorig jaar haalt, dan kan hij zonder twijfel de Giro winnen! Hij reed die Tour iedere dag vooraan en speelde in de derde week een cruciale rol.”

“Op Hautacam reed hij zomaar even Pogacar uit het wiel”, laat ‘Titi’ weten dat hij Van Aert bijzonder hoog inschat. “Misschien doet hij gewoon iets anders om te kunnen vluchten. Er is misschien wel een beetje frustratie bij hem ontstaan de afgelopen jaren, omdat hij ook eens voor eigen rekening wil rijden!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws