Evenepoel wrijft zich in de handen en gaat vol voor knotsgekke dubbelslag

231010remcoevenepoel
Remco Evenepoel is als wereldkampioen tijdrijden natuurlijk dé referentie tegen de klok.
Hij neemt het al jaren op tegen mannen als Filippo Ganna en Wout van Aert en wist hen dit jaar dus ook voor het eerst te kloppen op een wereldkampioenschap tijdrijden. Hij heeft er sinds kort weliswaar een nieuwe te duchten concurrent bij.
De 19-jarige Joshua Tarling werd derde op het WK, won het EK én klopte Evenepoel in de Chrono de Nations. Tarling is dus een supertalent dat nu al aan het oogsten is. Zijn kracht ligt weliswaar vooral op het vlakke.
En dat is bij Evenepoel - die natuurlijk ook uitzonderlijk hard rijdt op de vlakke stroken - niet per se het geval. Evenepoel heeft graag wat hoogtemeters in het parcours, zeker op een WK. En die krijgt hij komend seizoen ook.

Dubbelslag

In Zürich moeten de tijdritspecialisten 46,1km afleggen en 413 hoogtemeters bedwingen. Vorig seizoen in Glasgow waren dat 352 hoogtemeters. Een opsteker voor Evenepoel, die dus een dubbelslag slaan. Ook in Parijs mikt de ‘Aerokogel’ op goud.
Op de Olympische Spelen - waar Ganna en Tarling ook in topvorm zullen zijn - zal de regenboogtrui zijn capaciteiten als klimmer weliswaar niet kunnen uitbuiten. In Parijs staat er een vlakke tijdrit van 32km op het programma. Veel succes, Remco!