Evenepoel ziet Jumbo-Visma handdoek in de ring gooien: “Het is onbegonnen werk” Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel ziet Jumbo-Visma handdoek in de ring gooien: “Het is onbegonnen werk”

Evenepoel ziet Jumbo-Visma handdoek in de ring gooien: “Het is onbegonnen werk”

Remco Evenepoel is donderdag zijn rode trui kwijtgespeeld. Hij verloor op de Pico del Buitre dertig seconden op Vingegaard en Roglic.

Bij Jumbo-Visma moesten ze voor aanvang van etappe 6 nog tevreden zijn met een vierde plaats van Vingegaard en een zevende van Roglic. Woensdag wist Remco weer wat seconden uit te lopen door de volle buit mee te graaien aan een tussensprint.

Hij was de enige klassementsrenner die deelnam aan die bonificatiesprint en Jumbo-ploegleider Grischa Niermann is toch onder de indruk: “Dat heeft Evenepoel slim gedaan. Nu staat hij wéér zes seconden verder in het klassement!” Maar waar waren de mannen van Jumbo zelf?

“We weten dat we met Jonas niet moeten meedoen in de tussensprint tegen Remco. Ook Groves sprintte mee, dat was onbegonnen werk”, verklaart hij waarom ze de handdoek in de ring gooiden voor de tussensprint. Maar Roglic heeft - in tegenstelling tot Vingegaard - wél heel wat punch in de benen.

Roglic

Waarom probeerde de Giro-winnaar Evenepoel dan niet te verschalken?: ‘Wat Roglic betreft, die heeft nog wat last van zijn valpartij. Een val is nooit zonder gevolgen. We moeten blij zijn dat hij zich niet écht pijn heeft gedaan! Met hem gaan we ook geen risico nemen voor een paar bonificatieseconden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws