Furieuze Bauke Mollema houdt zich echt niet meer in: “Het is competitievervalsing!”

230905baukemollema
In de Ronde van Spanje staat er dinsdag een tijdrit op het programma. Vorig seizoen werd Bauke Mollema nog nationaal kampioen tegen de klok.
Zondag op maandag moest één van de vliegtuigen met renners omstreeks middernacht door het noodweer landen in Madrid. Er stond de wielerhelden nog een busrit van drie uur te wachten voor ze in het hotel aan zouden komen. Maandag reageerde Mollema bij het Algemeen Dagblad op die gebeurtenissen.
Lidl-Trek was één van de teams die op de ‘Madrid-vlucht’ zat: “Ik ben nooit fan geweest van vliegen tijdens een grote ronde. In de Tour en dit jaar nog in de Giro hadden we ook een vliegreis. Dat was voor de laatste etappe. Nu is het midden in een grote ronde. Dit kan niet goed zijn voor je weerstand…”
“Het zou mij niet verbazen als er de komende dagen renners ziek worden. Voor de koers is het bijna competitievervalsing, want er zijn dus ook veel ploegen die wél konden landen en zo wél een goede voorbereiding en rustdag hebben gehad”, wijst hij naar de organisatie.

Kwart voor vijf

Mollema lag zondag pas om kwart voor vijf in zijn bed: “We kwamen om kwart over drie aan in het hotel en hadden nog niet gegeten. Alleen na de koers een herstelmaaltijd. Normaal eet je dan ’s avonds weer, maar in het vliegtuig hadden ze niets! Eenmaal geland moesten we snel naar de bussen voor weer een reis van drie uur."
"Ik had nog een zakje chips uit een automaat op het vliegveld getrokken en gelukkig had ik een appel bij me. Eenmaal in het hotel kregen we alsnog een maaltijd die de kok van de ploeg had gemaakt”, sluit hij zijn verhaal af. “Ik heb vandaag (zondag, red.) nog tot half twaalf redelijk kunnen slapen, maar weet niet of ik vanavond weer in slaap kom… ”