Gaat Kopecky Van Aert achterna?: “Ik ga mezelf niet uithongeren!” Wielrennen
Wielrennen

Gaat Kopecky Van Aert achterna?: “Ik ga mezelf niet uithongeren!”

Gaat Kopecky Van Aert achterna?: “Ik ga mezelf niet uithongeren!”

Naast meervoudig wereldkampioene te worden kon ze ook voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen op haar palmares schrijven en werd ze ook nog eens mooi tweede in de Tour de France. Zou ze in de toekomst op eindwinst kunnen mikken in Frankrijk?

“Deze Tour - met een aankomst bergop - was perfect voor mij. Maar gaan we er zo nog veel hebben in de toekomst? En moet de Tour winnen mijn ambitie zijn?”, aldus de wereldkampioene bij Het Nieuwsblad. “Ik win liever alle grote klassiekers dan de Tour!”

“Ik ben blij met de renster die ik op dit moment ben: iemand die veel verschillende parcoursen aankan. Ik heb geen zin om me te gaan uithongeren”, sluit ze af. “Met vijf kilo minder kan ik heel misschien de Tour winnen, maar ook alleen de Tour. Op dit moment is dat niet iets wat ik in overweging neem.”

Wout van Aert

Lotte is dus niet meteen van plan om in de voetsporen van Wout van Aert te treden. De Jumbo-Visma renner wil volgend seizoen naar verluidt deelnemen aan de Giro met het doel om hoog te eindigen in het algemeen klassement. Hij zal zich na de klassiekers dus wél even moeten ‘uithongeren’.

Populair

Laatste nieuws