Géén ploegmaat: Déze verrassende renner ontfermt zich in peloton over Cian Uijtdebroeks Wielrennen
Wielrennen

Géén ploegmaat: Déze verrassende renner ontfermt zich in peloton over Cian Uijtdebroeks

Géén ploegmaat: Déze verrassende renner ontfermt zich in peloton over Cian Uijtdebroeks

Cian Uijtdebroeks is momenteel de best geplaatste Belg in de Ronde van Spanje. Hij ambieert een top tien plaats in Madrid.

Om mee te glippen in een aanval staat hij met zekerheid te dicht in het klassement en heeft hij bergop al te veel klasse laten zien. Uijtdebroeks moet in de buik van het peloton - waar het na vier uur soms wat saai kan worden - dus een manier vinden om zich bezig te houden.

Hij kan natuurlijk eens gaan praten met zijn ploegmaats of landgenoten, maar er is ook een andere renner die zich verrassend vaak over hem ontfermt, dat onthult hij bij De Morgen: “Ik krijg vaak raad mee van mijn ervaren ploegmaats. Maar ook van Romain Bardet!”

“Hij houdt zich tijdens de race vaak op in mijn omgeving en helpt me soms”, onthuld het klimtalent. En wat doet hij verder nog als hij zich verveeld?: “In een bepaalde rit ben ik op een rustig moment ook eens gaan rondhoren wat iedereen zoal eet onderweg. Bijzonder leerrijk!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws