Grote zorgen over Cian Uijtdebroeks: “Verschrikkelijk, probleem voor de rest van zijn carrière” Wielrennen
Wielrennen

Grote zorgen over Cian Uijtdebroeks: “Verschrikkelijk, probleem voor de rest van zijn carrière”

Grote zorgen over Cian Uijtdebroeks: “Verschrikkelijk, probleem voor de rest van zijn carrière”

Cian Uijtdebroeks is een bijzonder mooie Ronde van Spanje aan het afwerken. Zelf mikt hij op een top tien klassering in het eindklassement.

De jonge klimgeit kampt wel al een tijdje met een zitvlakblessure. Als je hem op onder meer de Tourmalet naar boven zag klauteren lijkt die blessure geen probleem, maar daar zijn ze bij de podcast Radio Stelvio toch niet helemaal zeker van.

“Hij zit effectief met een zware ontsteking, hij was zelfs misselijk van de pijn toen hij de tijdrit reed”, verklaart Serge Pauwels, die natuurlijk nauw contact houdt met Uijtdebroeks als Development Coach van de Belgische wielerbond. “Door de pijn moet je daar ook iedere seconde aan denken…"

“Verschrikkelijk lijkt me dat”, pikt Bieke Purnelle in. “Hij zal het wel redden, maar het moet na de Vuelta in de gaten gehouden worden”, gaat Pauwels verder. “Het is toch een riskant om ermee verder te rijden. Er zijn gevallen bekend waar het écht een probleem wordt…"

Carrière

“Maar voor Cian wordt het grootste probleem dat hij er altijd gevoelig aan zal blijven”, verklaart Pauwels dat Uijtdebroeks allicht voor de rest van zijn carrière last zal ondervinden aan zijn zitvlak. “En in een grote ronde kan je daar eigenlijk niet van herstellen.”

“Eens het een bepaald stadium heeft bereikt is het hopeloos... Je moet elke dag opnieuw op de fiets. Het is constant een halfopen wonde waarop geschuurd wordt. Er zijn zalfjes, maar ja… ”, sluit Pauwels - die zich duidelijk zorgen maakt - af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws