Harde woorden doen Evenepoel huiveren: “Zeer moeilijk, hij is genetisch verkeerd” Wielrennen
Wielrennen

Harde woorden doen Evenepoel huiveren: “Zeer moeilijk, hij is genetisch verkeerd”

Harde woorden doen Evenepoel huiveren: “Zeer moeilijk, hij is genetisch verkeerd”

Remco Evenepoel heeft er al een hele mooie carrière opzitten, maar de Aerokogel van Schepdaal heeft nog lang niet al zijn doelen verwezenlijkt.

Zijn grootste ambitie is zonder twijfel om ooit de Tour de France te winnen. Voormalig wereldkampioen Rui Costa liet bij O Jogo weten dat hij niet denkt dat Evenepoel - met wie hij een goeie band heeft - dat doel makkelijk zal bereiken. “Ik heb tegen mijn ploegmaats gezegd dat ik denk dat hij een renner is voor de klassiekers.”

Costa denkt dat Evenepoel tekort komt om in het hooggebergte drie weken lang op te boksen tegen de wereldtop: “Het zal moeilijk zijn om op te kunnen tegen Roglic, Vingegaard of Pogacar. Ik ga mezelf niet identificeren als zijn gelijke, want ik ben niet zoals hij, maar ik heb wel ervaren wat hij probeert te doen… "

“Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is… Ik was een uitstekende renner voor koersen van één week of één dag en ik wilde alles inzetten op de grote ronden”, laat de Intermarché-Circus-Wanty renner zich als ervaringsdeskundige uit over de kwestie. “Dat was heel moeilijk!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws