‘Het volstaat niet: Lefevere zit met déze prangende vraag rond toekomst van Evenepoel’ Wielrennen
Wielrennen

‘Het volstaat niet: Lefevere zit met déze prangende vraag rond toekomst van Evenepoel’

‘Het volstaat niet: Lefevere zit met déze prangende vraag rond toekomst van Evenepoel’

Remco Evenepoel heeft dit jaar weer laten zien dat hij zijn geld waard is. Met onder meer ritoverwinningen in de Vuelta en de Giro, Luik-Bastenaken-Luik en het WK tijdrijden kan hij enkel tevreden zijn.

Evenepoel wilde daar bijzonder graag nog een eindzege in de Vuelta aan toevoegen, maar dat zal niet gebeuren. Bij De Morgen had Hans Vandeweghe het over de inzinking die Evenepoel kende en de verdere toekomst van de Belgische kampioen: “Zijn palmares is ongeëvenaard…"

“Het zou moeten volstaan, maar niet voor hem: de uiteindelijke missie is het winnen van de Tour”, verklaart Vandeweghe. “Maar de déconfiture in deze Vuelta doet zijn entourage nog meer dan voorheen twijfelen over de haalbaarheid van dat project… Tour-winnaars kunnen van een slechte dag een mindere dag maken…"

“Maar bij Evenepoel wordt dat vooralsnog een complete collaps. Zo win je geen grote ronde, althans geen editie waarin heel wat favorieten dag na dag op het scherpst van de snee rijden”, aldus de journalist. “Dat was niet het geval in de Vuelta vorig jaar, en die won hij wel.”

Obsessie

“Naast de twijfel - "kan ik het wel tegen de wereldtop?" - waar Evenepoel nu van wakker ligt, blijft ook de ploeg Soudal Quick-Step met die ene grote vraag zitten”, sluit Vandeweghe af. “Is het wel verstandig om een groterondeploeg te bouwen en daarmee alle eieren in het mandje te leggen van een allrounder die alles kan winnen, behalve die ene koers die hem obsedeert (de Tour de France, red.)?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws