Johan Museeuw spaart Wout van Aert niet: “Wat heeft dat voor zin?!” Wielrennen
Wielrennen

Johan Museeuw spaart Wout van Aert niet: “Wat heeft dat voor zin?!”

Johan Museeuw spaart Wout van Aert niet: “Wat heeft dat voor zin?!”

Wout van Aert wil volgend seizoen nieuwe horizonten verkennen. De Belgische kampioen tegen de klok wil volgend seizoen naar verluidt graag deelnemen aan de Giro.

En daar zou hij niet van start gaan als sprinter of rittenkaper, maar wel als kopman voor het algemeen klassement! Johan Museeuw vindt dat niet zo’n goed idee, dat laat hij weten bij GCN: “Een renner moet zich focussen op waar hij goed in is.”

“In Van Aert zijn geval zijn dat de eendagskoersen!”, windt de Leeuw van Vlaanderen er geen doekjes om. “Natuurlijk kan hij het goed doen in de Tour en een top-10 in een grote ronde halen, maar wat heeft dat voor zin?!”

Van Aert mikt ook op winst in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, een bijzonder moeilijke combinatie met klassementsambities in een grote ronde: “Hij moet dan één of twee kilo afvallen en een ander programma volgen. Dat betekent dat hij niet zo sterk zal zijn in de voorjaarsklassiekers. Ik denk niet dat het een goed idee is!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws