José De Cauwer haalt snoeihard uit naar Patrick Lefevere en springt in de bres voor Remco Evenepoel

230904josedecauwer
De Ronde van Spanje zit erop, maar het seizoen van Remco Evenepoel nog niet. Zo zal de 'Kanibaal van Schepdaal' dit najaar onder meer nog aan twee grote koersen meedoen, al is dat niet naar de zin van Patrick Lefevere. José De Cauwer neemt het nu op voor de 23-jarige wereldkampioen tijdrijden.
Remco Evenepoel heeft nog een druk najaar voor de boeg. Zo zal hij onder meer aan de start staan van de Ronde van Lombardije en de Chrono des Nations. Daarna is het tijd voor wat vakantie om zich op te laden voor het nieuwe seizoen.
En dat zal er wellicht anders uitzien dan dit jaar. Zo willen ze hem bij Soudal Quick-Step minder laten rijden zodat hij ook kan scoren in de Tour de France. Ploegbaas Patrick Lefevere had al laten weten aan Remco dat hij na de Vuelta mocht stoppen met koersen. Maar daar had de Belgische kampioen duidelijk nog geen zin.

Lange weg

En ook José De Cauwer vindt het geen goed idee om de 'Kannibaal van Schepdaal' nu al te laten stoppen met koersen. "Er kan de komende maanden nog gesleuteld worden aan enkele zaken, maar om daar nu al mee te beginnen? Als je de riem er nu afgooit, dan is het nog een lange weg richting de Tour", vertelt hij bij Sporza.