José De Cauwer weet het zeker: “Dát is dodelijk voor Remco Evenepoel!” Wielrennen
Wielrennen

José De Cauwer weet het zeker: “Dát is dodelijk voor Remco Evenepoel!”

José De Cauwer weet het zeker: “Dát is dodelijk voor Remco Evenepoel!”

Remco Evenepoel bereidt zich maandag tijdens de rustdag in de Ronde van Spanje voor op de tijdrit van dinsdag. Zondagavond was José De Cauwer te gast bij Sportweekend.

Daar had hij het natuurlijk vooral over de Belgische topfavoriet, Remco Evenepoel. Hij telt momenteel een handvol seconden voorsprong op zijn grootste concurrenten - Primoz Roglic en Jonas VIngegaard. “Ik denk dat de eerste negen dagen allemaal maar voorspel zijn geweest”, opent De Cauwer.

“Er komt nog veel Ronde van Spanje aan!” Om de Vuelta te winnen moet Remco één ding vooral níet doen volgens De Cauwer: “Eén van die twee Jumbo’s laten gaan! Dát is dodelijk… Remco moet het spel spelen met Ayuso en Mas, zodat hij niet álles alleen hoeft op te lossen.”

“Het grote gevaar is als één van die Jumbo’s meegaat in een aanval. Dán is het aan zijn ploeg om het recht te zetten.” Maar vertrouwen in de Belgische kampioen heeft hij zeker wel: “Hij liet zaterdag mooie dingen zien en hij staat er nog altijd het beste voor. Hij is, op Kuss na, de beste klassementsman. En in de tijdrit kan hij veel tijd terugpakken!”

Populair

Laatste nieuws