Jumbo-Visma ploegleider onthult: Dít is de onverwachte tactiek voor laatste Vuelta-week Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ploegleider onthult: Dít is de onverwachte tactiek voor laatste Vuelta-week

Jumbo-Visma ploegleider onthult: Dít is de onverwachte tactiek voor laatste Vuelta-week

Na twee weken koersen lijkt Jumbo-Visma de Ronde van Spanje in een wurggreep te houden. Dinsdag won Jonas Vingegaard de rit én pakte hij een minuut terug op ploegmaat Sepp Kuss.

Na de rit kwam er heel wat commentaar op de koerstactiek van de ‘Killerbees’. Onder meer de vrouw van Primoz Roglic liet merken dat ze niet te spreken is over wat er in de rit van dinsdag is gebeurd. Bij Sporza gaf ploegleider Grischa Niermann wat extra uitleg.

“Kuss, Roglic en Vingegaard zijn drie geweldige kampioenen. We dromen van een 1-2-3 in Madrid”, opent hij. Maar het maakt dus niet uit wie er wint?: “We hebben heel duidelijke afspraken gemaakt. iedereen mag koersen… ”

“Maar de afspraak is dat we niet een van de ploegmaats in een minder goede situatie gaan brengen”, verklaart de ploegleider. “Het allerbelangrijkste is dat we de concurrenten verslaan, we zijn er nog lang niet. Het is nog lang geen gevecht tussen drie ploegmaats.”

Niet remmen

Vingegaard liet de afgelopen bergritten zonder twijfel de beste indruk na: “Hij lijkt inderdaad de beste kaarten te hebben. Kuss heeft zeker de gunfactor, niet alleen van de ploegleiding, maar ook van Roglic en Vingegaard. Maar ze moeten ook niet voor hem remmen. Daar is hij ook akkoord mee”, sluit Niermann af. Kuss zal de Vuelta dus niet cadeau krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws