Miguel Indurain doet Remco Evenepoel opkijken met onverwachte uitspraak over Soudal Quick-Step Wielrennen
Wielrennen

Miguel Indurain doet Remco Evenepoel opkijken met onverwachte uitspraak over Soudal Quick-Step

Miguel Indurain doet Remco Evenepoel opkijken met onverwachte uitspraak over Soudal Quick-Step

In de Ronde van Spanje hebben de renners al tien ritten achter de rug. Sepp Kuss is nog steeds de trotse leider, maar Remco Evenepoel is inmiddels wel genaderd tot op iets meer dan één minuut.

Van de grote favorieten voor de eindzege staat Evenepoel dus het beste geklasseerd. Bij Het Laatste Nieuws wisten ze een renner te strikken die perfect weet hoe je een grote ronde succesvol moet afwerken: Vijfvoudig Tour-winnaar Miguel Indurain.

De Spanjaard wist nooit de Vuelta te winnen, maar volgt de koers natuurlijk nog steeds op de voet: “Ik zie Remco als een heel compleet renner, maar de concurrentie is niet van de poes in deze Vuelta! De Jumbo’s zijn met drie en dan heb je ook nog Ayuso en Mas.”

“Maar Evenepoel houdt zich goed staande. Door de tijdrit heeft hij een mooie voorsprong te pakken op zijn rivalen, maar er komt nog veel aan. Dan denk ik vooral aan de Tourmalet en de bergen in Asturië”, laat hij weten dat de Vuelta nog lang niet gereden is.

Soudal Quick-Step

Om af te sluiten moet Indurain ook nog iets kwijt over de ploeg van Evenepoel - die voor aanvang van de Ronde van Spanje bestempeld werd als ‘niet sterk genoeg’: “Ik vind dat zijn ploeg ook vrij uitgebalanceerd is in vergelijking met veel andere teams… Roglic-Evenepoel, dat wordt volgens mij hét duel om de eindzege.”

Populair

Laatste nieuws