Na dramatisch nieuws over Van Hooydonck: Nederlandse renner getroffen door hartstilstand Wielrennen
Wielrennen

Na dramatisch nieuws over Van Hooydonck: Nederlandse renner getroffen door hartstilstand

Na dramatisch nieuws over Van Hooydonck: Nederlandse renner getroffen door hartstilstand

Dinsdag raakte Nathan Van Hooydonck betrokken in een zwaar verkeersongeval. Hij werd onwel achter het stuur en alles lijkt erop te wijzen dat hij een hartstilstand heeft gehad.

Na dat dramatische nieuws kregen we later op de dag gelukkig ook een hoopgevende update. Van Hooydonck is weer bij bewustzijn, maar het is nog niet duidelijk welke impact deze gebeurtenis op zijn carrière zal hebben.

Een tweetal weken geleden werd ook Wesley Kreder (32) getroffen door een hartstilstand, dat meldt zijn ploeg Cofidis. De Nederlander is inmiddels aan zijn revalidatie bezig, maar het is nog niet duidelijk of hij zijn wielercarrière nog verder kan zetten.

“Ik ging op 28 augustus naar bed en de volgende dag werd ik wakker in het ziekenhuis”, aldus Kreder via de website van de ploeg. “Het was heel vreemd om mezelf daar aan te treffen… Na een aantal dagen goed te herstellen mocht ik weer naar huis.”

Toekomst

“Nu voel ik me goed, maar het is moeilijk om voor te stellen dat ik twee weken geleden een hartstilstand heb gehad”, sluit hij af. “Ik heb nu tijd nodig om goed te herstellen. Het is nog te vroeg om over mijn toekomst te praten. Het is nu niet de tijd om vooruit te plannen, maar om goed te herstellen en te genieten. Ik ben zo blij dat ik leef!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws