Na heupbreuk in eerste rit van Ronde van Spanje mogelijk nieuw drama voor Laurens De Plus Wielrennen
Wielrennen

Na heupbreuk in eerste rit van Ronde van Spanje mogelijk nieuw drama voor Laurens De Plus

Na heupbreuk in eerste rit van Ronde van Spanje mogelijk nieuw drama voor Laurens De Plus

Laurens De Plus ging in de eerste rit van de Ronde van Spanje zwaar onderuit. Het medisch verdict was bijzonder hard: een heupbreuk.

Bij de Britse wielerformatie INEOS Grenadiers - de ploeg van ‘Pluske’ - hebben ze nog maar vijftien renners voor volgend seizoen. De helft van de ploeg zag zijn contract vooralsnog niet verlengd worden en lijkt een nieuwe werkgever te moeten zoeken.

Laurens De Plus - die dit jaar in de Giro zijn beste vorm eindelijk weer te pakken kreeg - is er daar één van. Zijn heupbreuk komt dus op een zéér ongelegen moment, want het is bijzonder moeilijk om als geblesseerde renner een nieuwe World Tour-ploeg te vinden.

De kans bestaat dus dat De Plus en stapje terug moet zetten, al zijn er wel een pak ploegen die hem in topvorm goed zouden kunnen gebruiken. Soudal Quick-Step, bijvoorbeeld. De ploeg van Lefevere zoek nog naar versterkingen voor de klimtrein van Evenepoel. Afwachten of zij (of iemand anders) De Plus nog een reddingsboei toewerpen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws