Opnieuw slecht nieuws voor Nathan Van Hooydonck: “Het is onmogelijk”

230912nathanvanhooydonckaliciacara
Nathan Van Hooydonck stelt het momenteel goed. De renner raakte - na onwel te worden achter het stuur - betrokken bij een zwaar verkeersongeval.
Hij moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een paar uur na het ongeval weer ontwaakte. Bij Het Laatste Nieuws probeerden ze met een sportarts te achterhalen wat de gevolgen voor Van Hooydonck zijn carrière zullen zijn.
De grote vraag is wát de hartstilstand heeft veroorzaakt: “Ik vermoed dat Nathan zelf ook die zekerheid zal willen: hij is een verstandige kerel, hij is een aanstaande vader, hij heeft een gezin.In sommige gevallen is een operatie mogelijk…"
“Van Hooydonck heeft het voordeel dat België een voorloper is op het vlak van hartonderzoek. Wij hebben wereldwijde topexperten”, aldus de sportarts. “Vaak moet er een defibrillator ingeplant. Die kan levens redden, maar géén sportcarrière.

Carrière

Het is dus nog lang niet duidelijk of Van Hooydonck ooit opnieuw in het peloton te zien zal zijn: “Wielrennen met een defibrillator is een 'no-go'. Een hartstilstand op de fiets, vaak aan 45 kilometer per uur of meer, is niet hetzelfde als op een grasveld of een sporthalvloer.”
“Plus: in wielrennen kan je ook je collega's in gevaar brengen als zich iets voordoet”, concludeert de sportarts. “Geen enkele arts zal bereid zijn om hem een licentie te geven. En zonder licentie, geen koers…"