Podium van Koppenbergcross staat niet volledig aan start van EK: “Ik pas!" Wielrennen
Wielrennen

Podium van Koppenbergcross staat niet volledig aan start van EK: “Ik pas!"

Podium van Koppenbergcross staat niet volledig aan start van EK: “Ik pas!"

Zaterdag en zondag wordt het EK veldrijden afgewerkt. Woensdag wonnen Thibau Nys en Fem van Empel met overmacht de generale repetitie op de Koppenberg.

Nys reed Van der Haar en Iserbyt naar huis, terwijl Van Empel met een ruime voorsprong op Betsema en Kay. Iedereen die op het podium eindigde bij de mannen, zal ook aan de start staan van het EK.

Maar bij de vrouwen zal de dichtste belager van Van Empel - Betsema dus - nÍet aan de start van het kampioenschap staan. Bij In de Leiderstrui verklaarde ze nader: “Ik ben nog niet terug op mijn oude niveau… ”

“Wellicht moeten we ergens iets aan gaan passen. Van tevoren droomde ik van een podiumplek op het EK, maar nu moeten we gewoon kijken wat we doen en hoe het uitpakt”, deelde ze mee naar de finish.

Forfait 

Inmiddels is het weliswaar zeker dat ze haar forfait geeft. De KNWU bevestigde dat nieuws: “Betsema heeft bondscoach Gerben de Knegt laten weten niet te zullen starten. Zij wil een extra trainingsblok inlassen om de komende periode nog sterker voor de dag te komen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws