Problemen tussen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic?: “Híj is de leider van het team!” Wielrennen
Wielrennen

Problemen tussen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic?: “Híj is de leider van het team!”

Problemen tussen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic?: “Híj is de leider van het team!”

In de Vuelta hebben de renners een rustige dag achter de rug. De tweede sprintetappe op rij was de ideale gelegenheid voor de klassementsmannen om hun krachten te sparen.

Bij Jumbo-Visma wedden ze nog steeds op twee paarden: Tour de France Jonas Vingegaard en Giro-winnaar Primoz Roglic. Bij Het Nieuwsblad had CEO Richard Plugge het over het mogelijke afscheid van Roglic. Hij wordt momenteel gelinkt aan een overstap naar Lidl-Trek.

“Ik las dat ook, maar hij heeft nog twee jaar contract bij ons”, aldus de directeur. “Het begon voor onze ploeg met hem in 2016. Hij heeft samen met Dylan Groenewegen het winnen in ons team gebracht. Primoz laten gaan? Dat zou wel héél naar zijn, hij is onze koning”, laat hij er geen twijfel over bestaan.

Maar wat dan met tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard? “Primoz is dé leider van het team, maar dat is inmiddels Jonas ook. Hij is iemand die er met zijn veerkracht en vechtlust altijd en overal voor gaat. Met zijn eindschot kan hij ook heel veel overwinningen halen."

Persoonlijkheid

“De grootste persoonlijkheden in de wereld zijn zij die ook in staat zijn om het te delen met anderen. Primoz is daar een voorbeeld van. Jonas zou natuurlijk ook kunnen zeggen: ik heb twee keer de Tour gewonnen, waar hebben we het over?” En dat zou natuurlijk voor heel wat wrijving kunnen zorgen binnen het team.

Maar dat is volgens Plugge niet de aard van het beestje: “Maar hij is ook een grote, andere persoonlijkheid. Hij gunt het Primoz ook. Oprecht. Toen Jonas nog een jong, bleek ventje was, heeft Primoz hem heel veel lessen geleerd”, verklaart hij dat ze leerling en leermeester zijn. “In de zin van: hoe stuur je een team aan. Als leider moet je uiteindelijk zelf vertellen wat je wil.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws