Remco Evenepoel krijgt vlak na bewogen Vuelta bijzonder slecht nieuws te horen: "Niet makkelijk"

230918remcoevenepoelphotonews 2
Remco Evenepoel heeft op z'n zachts gezegd een bewogen Ronde van Spanje achter de rug. Hij ging opnieuw voor het eindklassement maar had een inzinking tijdens de rit op de Tourmalet. In de wielerpodcast 'THEMOVE' schatten Lance Armstrong en Johan Bruyneel nu zijn toekomst in als ronderenner.
Remco Evenepoel liet na zijn inzinking op de Tourmalet het eindklassement links liggen. Zo eindigde hij uiteindelijk op de 12de plek, op bijna 17 minuten van winnaar Sepp Kuss. "Natuurlijk is dat niet waarvoor hij naar Spanje is gekomen", zegt voormalig profwielrenner Johan Bruyneel in de podcast 'THEMOVE'.
"Tevreden zal hij niet terugkijken op de Vuelta, maar ik vind wel dat hij er na zijn slechte dag nog het beste van heeft gemaakt. Hij won nog twee ritten en deed zelfs op de slotdag nog mee. Ongelooflijk, eigenlijk, want hij pakte ook de bergtrui en de Prijs voor de Strijdlust", aldus Bruyneel. Hij vindt het ook nog te vroeg om uitspraken te doen over Remco als ronderenner. "Hij won de Vuelta vorig jaar en is nog altijd maar 23 jaar. Dus het lijkt me veel te vroeg om te zeggen dat hij geen echte ronderenner is", zegt Bruyneel. Maar Lance Armstrong denkt daar ietwat anders over.

Nieuwe Merckx

"Er is één ding dat niet mag gebeuren als je een grote ronde wil winnen: je mag geen slechte dag hebben. Dat kan je je gewoon niet permitteren", aldus Armstrong. Hij werd in 2012 levenslang geschorst en moest al zijn Tourzeges inleveren nadat hij betrapt werd op doping. "We zagen het al vaker: mannen met een enorm potentieel die telkens die ene slechte dag hebben. Bovendien heeft Evenepoel een heel land in z'n wiel zitten. België verwacht dat hij de nieuwe Merckx wordt en dat kan niet makkelijk zijn voor Evenepoel", zegt Armstrong.