Remco Evenepoel neemt drastisch besluit: “Ik denk niet dat ik ooit nog terugkeer” Wielrennen
Wielrennen

Remco Evenepoel neemt drastisch besluit: “Ik denk niet dat ik ooit nog terugkeer”

Remco Evenepoel neemt drastisch besluit: “Ik denk niet dat ik ooit nog terugkeer”

Afgelopen zondag werd met Parijs-Roubaix een van de grootste koersen van het jaar gereden. Regen en modder maakten dat het voor de renners ploeteren en afzien was. Remco Evenepoel was niet van de partij.

“Ik was maar wát blij om lekker binnen te kunnen zitten, met een warme chocomelk voor me en wat snoep binnen handbereik”, zegt Remco in Het Laatste Nieuws. “Respect is wel op zijn plaats, in zo'n Monument. Voor alle collega's die zo aan het afzien waren. Ook voor zij die de finish níet haalden.”

Te voet over Carrefour de l'Arbre

“Het was echt letterlijk een hel”, merkt Remco op. “Eén keer reed ik Parijs-Roubaix, bij de junioren. Ik was toen mee in de kopgroep, maar op Camphin-en-Pévèle raakte ik een steen en brak mijn stuur middendoor. Net toen ik na de fietswissel opnieuw kwam aansluiten, stond ik zowel vooraan als achteraan plat.”

“Er was geen volgwagen in de buurt, waardoor ik heel Carrefour de l'Arbre te voet heb gedaan. Ik denk niet dat ik er ooit nog terugkeer”, lacht hij. “Ik zal de piste in Roubaix dus nooit zien. Maar... zeg nooit nooit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws