Ronde van Vlaanderen ziet favoriet allicht afhaken: “Knippen in programma” Wielrennen
Wielrennen

Ronde van Vlaanderen ziet favoriet allicht afhaken: “Knippen in programma”

Ronde van Vlaanderen ziet favoriet allicht afhaken: “Knippen in programma”

Het veldritseizoen zit er nog lang niet op, maar er zijn wel al heel wat renners die zich op het nieuwe wegseizoen aan het voorbereiden zijn.

Sommigen doen dat zelfs via het veldrijden. Tom Pidcock zal deze winter bijvoorbeeld een tiental veldritten afwerken. Het lijkt logisch dat hij dat doet met het oog op de kasseiklassiekers, maar niets blijkt minder waar. Coach Kurt Bogaerts verklaarde bij Het Nieuwsblad.

Pidcock zou passen voor de kasseiklassiekers, waaronder de ronde van Vlaanderen: “Al staat dat nog niet honderd procent vast. Ik denk dat we met Tom in de richting van de Ardennenklassiekers gaan. Als je in alle Vlaamse koersen meedoet, ben je beperkt qua ronden die je kan betwisten.”

Om zich goed voor te bereiden op de Tour wil Pidcock graag wat meer kleine rondes afwerken: “Wil je méér doen dan een rittenkoers à la Algarve om in te rijden en bijvoorbeeld Parijs-Nice, dan moet je al beginnen knippen in je programma. Na de aprilklassiekers kijken we in de richting van de Tour de France!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws