Shock: “De smeulende discussie over de toekomst van Evenepoel zal een uitslaande brand worden!” Wielrennen
Wielrennen

Shock: “De smeulende discussie over de toekomst van Evenepoel zal een uitslaande brand worden!”

Shock: “De smeulende discussie over de toekomst van Evenepoel zal een uitslaande brand worden!”

De Vuelta heeft dit seizoen misschien wel het strafste deelnemersveld van alle grote rondes. De huidige rode trui - Remco Evenepoel - mikt op het podium.

Bij De Morgen had Hans Vandeweghe het over de Belgische ronderenner: “De Ronde van Spanje 2023 zal ons en Evenepoel een stuk wijzer maken over zijn Tour-kansen. Over drie weken weten we of het fenomeen uit Schepdaal geslaagd is voor zijn bachelor grand tour en hij aan zijn master kan beginnen.”

“Volgens de wereldkampioen tijdrijden is hij in vorm, maar een grote ronde duurt 23 dagen, verdeeld over 21 etappes met 2 rustdagen”, gaat de journalist verder. “Vorig jaar had Evenepoel alleen last van Roglic, die niet top was. Die lijkt nu beter dan ooit. Bovendien heeft Jumbo ook ene Jonas Vingegaard afgevaardigd… ”

“Én met hem zijn luitenant in de bergen, Sepp Kuss. Daarbij Gesink, Kelderman, Van Baarle, Tratnik en Valter. Dat is geen team om gewoon mee te rijden”, is Vandeweghe diep onder de indruk van de Jumbo-ploeg. “Ze willen doen wat geen team ooit is gelukt: de drie grote rondes in hetzelfde jaar winnen.”

Uitslaande brand

“Als Evenepoel – die zegt etappes te willen winnen en op het podium mikt – dat blok kan kloppen, of minstens zwaar de duvel aandoen, zijn hij en zijn team klaar voor de Tour”, voorspelt hij. “Als Evenepoel en zijn team evenwel in al dat geweld van Jumbo, Ineos, Movistar en UAE eindigen als een kasserol gegaarde kip, reken dan maar dat de nog steeds smeulende discussie over zijn toekomst een uitslaande brand wordt!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws