Slecht nieuws over Remco Evenepoel na valpartij in Giro Wielrennen
Wielrennen

Slecht nieuws over Remco Evenepoel na valpartij in Giro

Slecht nieuws over Remco Evenepoel na valpartij in Giro

Remco Evenepoel kwam in de afgelopen rit tot twee keer toe ten val in de Giro. Hij hield er enkel schaafwonden aan over, maar bondsdokter Kris Van der Mieren waarschuwt toch voor de impact.

“We hebben het vaak meegemaakt – dergelijke valpartijen hebben sowieso consequenties voor iemand die kandidaat eindwinnaar voor een ronde is. Dat is niet hetzelfde als bij een eendagskoers. Of voor – met alle respect – een helper in een grote ronde", zegt Van der Mieren in Het Laatste Nieuws.

Dit gaat een stevige impact hebben, stelt Van der Mieren. “Op fysiek vlak is niet alleen de huid beschadigd, maar ook de spieren eronder. En dat moet je niet onderschatten. Schuivers als die van Remco op een nat wegdek zijn nefast voor de bilspieren. En die zijn net heel belangrijk in de krachtoverbrenging tussen rug en benen. Zeker in de bergritten."

Slecht slapen

“Daarnaast is er ook een hormonale reactie", gaat Van der Mieren verder. "Stresshormonen of cortisol dat vrijkomt. Het kan de slaap beïnvloeden, wat je kan missen in een ronde. Tot slot is er ook een mentale impact, een samenraapsel van al het vorige. Je zit er niet op te wachten. Slecht slapen, niet goed herstellen... Alles loopt een beetje in het honderd."

Van der Mieren benadrukt wel dat Evenpoel "een taaie" is. De renner zal ook rekenen op zijn entourage en volgens de bondsdokter zijn die klaar om Evenepoel bij te staan in deze moeilijkere periode. "Nu moet de kwaliteit van de staf en het team komen bovendrijven en daar heb ik veel vertrouwen in.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws