Sven Vanthourenhout komt met opmerkelijke update over zieke Wout van Aert: "Geen ideaal scenario" Wielrennen
Wielrennen

Sven Vanthourenhout komt met opmerkelijke update over zieke Wout van Aert: "Geen ideaal scenario"

Sven Vanthourenhout komt met opmerkelijke update over zieke Wout van Aert: "Geen ideaal scenario"

Wout van Aert zou normaal afgelopen weekend aan de start staan van de Super 8 Classic, maar hij moest forfait geven wegens ziekte. Raakt Wout van Aert op tijd voor het EK wielrennen? Daarover heeft bondscoach Sven Vanthourenhout nu een opvallende uitspraak gedaan in Het Nieuwsblad.

"Wout is een dag of twee echt van de fiets gebleven", vertelt Vanthourenhout in de krant. "Cruciale trainingsdagen waren dat niet, maar natuurlijk is ziekte nooit het ideale scenario. Herstellen kost altijd energie", aldus de bondscoach.

Toch blijft Vanthourenhout positief. "Ik verwacht dat Wout fit is. Ik weet dat hij qua training zowel voor de wegrit als voor de tijdrit heeft kunnen doen wat hij moest doen." Al heeft hij niet dezelfde intense voorbereiding gehad als voor het WK.

Niet negatief doen

"Maar hij moet zeker competitief kunnen zijn", klinkt het. "Ik wil niet negatief doen", vervolgt Vanthourenhout. "Ik ga af op de Tour of Britain waar Wout in goeie doen was en zich ook mentaal fris voelde."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws