Thibau Nys grijpt in na EK-fiasco: “Ik heb het moeilijk” Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys grijpt in na EK-fiasco: “Ik heb het moeilijk”

Thibau Nys grijpt in na EK-fiasco: “Ik heb het moeilijk”

Michael Vanthourenhout veroverde zondagmiddag de Europese kampioenentrui. Hij won voor Cameron Mason en Lars van der Haar.

Voor Thibau Nys was het een dag om snel te vergeten. Na zijn topprestatie op de Koppenberg kende hij een complete offday in Pontchâteau. Na zijn opgave stond hij Het Nieuwsblad te woord: “Ik heb nog gevochten, maar op het moment dat ik lek reed, was het helemaal gedaan.”

“Ik wilde eerste nog de koers uitrijden, maar op drie ronden van het einde bleek zelfs dat onmogelijk.” Nys denkt dat hij niet voldoende gerecupereerd was van woensdag: “Ik denk dat het inderdaad een deel van de verklaring is dat ik niet hersteld was van de Koppenbergcross.”

“de vorm van vorige week kan niet weg zijn. Maar ik kon mijn benen niet aanspreken zoals het hoorde. Ze voelden niet goed aan. Ik kon niet diep gaan, het lopen ging niet goed en ik zat niet in de wedstrijd. Ik heb nog gevochten voor wat ik waard was, maar dat mocht niet baten!”

Ingreep

Om af te sluiten heeft Nys het nog over de rest van zijn seizoen, waar hij mogelijk nog een aantal crossen van zal schrappen: “We gaan nu kijken hoe we de komende weken het best aanpakken. Misschien moet ik het wereldbekerklassement uit mijn hoofd zetten… ”

“Dan kan ik frisser aan de start te staan in andere wedstrijden”, sluit Nys af. “Want als ik me fris voel, ben ik bij de beteren. Als ik daarentegen niet honderd procent hersteld ben, zoals hier en in mindere mate in Maasmechelen, dan heb ik het moeilijk.”

“Dat maakt deel uit van mijn leerproces”, blijft het twintigjarige toptalent nuchter. “De oorzaak van deze offday was louter fysiek. Met de druk kan ik om, dat was helemaal het probleem niet. Fysiek was ik gewoon niet op de afspraak.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws