Thibau Nys kan oren amper geloven: “Komt ervan met zo’n vader!” Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys kan oren amper geloven: “Komt ervan met zo’n vader!”

Thibau Nys kan oren amper geloven: “Komt ervan met zo’n vader!”

In aanloop naar het BK veldrijden liet Pauwels Sauzen-Bingoal manager Jurgen Mettepenningen zich uit over de familie Nys.

Mettepenningen vindt dat Iserbyt de Belgische titel het meeste verdient, maar ziet ook dat Nys geen onverdiende winnaar zou zijn: “Ik kan niet zeggen dat Thibau Nys de titel niet verdient. Of dat hij geen uitstraling heeft. Het veldrijden heeft iemand als Thibau Nys nodig. Hij heeft naam en faam, met dank aan zijn vader.”

“En nu brengt hij zelf iets teweeg in het veldrijden. Maar als één renner, op basis van het voorbije seizoen, de titel verdient, is het Eli Iserbyt!”, gaat hij verder. De media-aandacht gaat weliswaar bijzonder vaak naar het kamp Nys: “Dat komt ervan als je vader een van de grootste crossers aller tijden is. Een vader die zichzelf in de media profileert ook!”

“Voilà, je kunt het kot al in brand steken… Sven Nys heeft zijn ploeg, ik de mijne. Nuance: ik ben eigenaar van mijn ploeg, Baloise-Trek is een ploeg van Golazo, Sven is niet de eigenaar. Kijk, dit is al nummer twee. Het wordt nu wel pittig”, sluit Mettepenningen af bij Het Laatste Nieuws. “Nu ga ik stoppen!”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws