Thibau Nys vindt reden voor teleurstellende resultaten: “Ik heb dát veel…” Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys vindt reden voor teleurstellende resultaten: “Ik heb dát veel…”

Thibau Nys vindt reden voor teleurstellende resultaten: “Ik heb dát veel…”

Thibau Nys keert zaterdag terug in het veld na een lange periode van rust na een aantal teleurstellende resultaten.

Bij Het Nieuwsblad meent hij inmiddels te weten hoe het komt dat hij zijn beste niveau de afgelopen maand niet meer haalde. Zaterdag moet hij het wel meteen opnemen tegen de Grote Drie: “Ik ben klaar om terug te groeien naar het niveau dat ik bij het begin van het seizoen had. Ja, ook Van Aert, Van der Poel en Pidcock zullen er zaterdag in Antwerpen bij zijn. Wel, daar ben ik echt niet mee bezig.”

“Het enige waar ik nu mee bezig ben, is mezelf. Hoe word ik terug de crosser die ik bij de start van het seizoen was? Ik wil dat gevoel terugvinden. Ik weet echt niet hoe ik ga terugkeren van deze stage. Maar ik heb wel het gevoel dat ze mij goed gaat doen”, aldus het supertalent. En wat denkt Nys dat de reden voor zijn terugval is? ““Na het wegseizoen heb ik weinig rust ingebouwd… ”

“Toch blijf ik ook dit jaar crossen tot het WK in Tabor, als ik de selectie haal. Daarna volgen twee weken volledige rust. Ik heb heel veel twijfels. Ik zit momenteel in een fase, zowel op de weg als in het veld, dat het met heel veel ups en downs gaat. Minder dan vorig jaar, gelukkig”, sluit hij nuchter af.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws