Tom Meeusen duidt het grote probleem aan: “Mathieu en Wout...”

230906tommeeusen
Tom Meeusen rijdt nog steeds in het veld rond, maar het is wel al een tijdje geleden dat hij nog eens geselecteerd werd voor een Wereldbekermanche.
Ook dit weekend was hij er niet bij in Troyes. In tegenstelling tot in Dendermonde was er niemand die zijn kat stuurde, Nys en Van der Haar waren dus ook gewoon van de partij. Toch heeft iedereen het al weken over het ‘probleem van de Wereldbeker’.
Bij De Zondag meent Meeusen te weten dat de verkoop van de rechten van de Wereldbeker aan Flanders Classics als oorzaak voor de huidige problemen: “Dit draait om geld! Puur sportief doet de Wereldbeker ook goed dingen!”
Het helpt natuurlijk ook niet dat zowel Van der Poel als Van Aert hun rentree zullen maken in een ‘Exact-cross’: “Voor hen maakt het allemaal niet uit. Ook mannen als Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout hebben de Wereldbeker niet nodig… ”

Het grote probleem

En daar ligt volgens Meeusen dan ook het grote probleem: “De toppers krijgen ook genoeg startgeld in de andere wedstrijden. Ze hebben de luxe om hun wedstrijden uit te kiezen. Dat is op dit moment hét probleem!”