Vanthourenhout vindt beslissing van Van Aert maar niets: “Belangrijkere zaken!” Wielrennen
Wielrennen

Vanthourenhout vindt beslissing van Van Aert maar niets: “Belangrijkere zaken!”

Vanthourenhout vindt beslissing van Van Aert maar niets: “Belangrijkere zaken!”

Wout van Aert wil volgend seizoen een nieuw pad bewandelen. Zo zal hij zijn lente en zomer bijvoorbeeld anders invullen dan gewend is.

Van Aert gaat naar verluidt de Giro rijden en zal in Italië van start gaan met klassementsambities. Bij In de Leiderstrui liet bondscoach Sven Vanthourenhout zich uit over die beslissing: “Hij is op een leeftijd dat er wel een keer een nieuwe prikkel mag zijn, met een ander doel.”

“Dat doel blijft koersen winnen, op een manier die hij graag doet en waar hij gewend aan is. Maar dat dat via een ander pad bewandeld wordt, daar ben ik wel positief over”, opent hij. “Het feit dat hij de Giro kiest en iets anders wil doen, daar moet de aandacht naar uit gaan.”

“Probeer eerst eens een etappe te winnen en als dat lukt, een tweede.” De bondscoach is geen fan van het nastreven van klassementsambities: “Of de roze trui pakken, dat zijn belangrijkere zaken dan nu een klassement rijden. Die kleine gaten die er nog zijn in zijn palmares, die zal hij willen opvullen. Ik weet niet of een klassement daar in past.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws