Wielrenner Robbe Ghys wordt genadeloos op zijn plaats gezet: “Beschamend, hou je mond!” Wielrennen
Wielrennen

Wielrenner Robbe Ghys wordt genadeloos op zijn plaats gezet: “Beschamend, hou je mond!”

Wielrenner Robbe Ghys wordt genadeloos op zijn plaats gezet: “Beschamend, hou je mond!”

Robbe Ghys rijdt momenteel mee in de Ronde van Spanje als lead-out voor de dubbele ritwinnaar Kaden Groves. De Alpecin-Deceuninck renner bereidde zich op de baan voor op de Vuelta.

In Glasgow nam hij onder meer deel aan het WK ploegkoers, waar hij samen met Lindsay De Vylder net naast het podium viel. Nederlanders Youri Havik en Jan-Willem van Schip wonnen en Robbe Ghys liet zich na de wedstrijd wel zéér opvallend uit. Hij wilde liever vierde worden, dan met de Nederlanders op het podium te staan.

Hans Vandeweghe hield zich bij De Morgen niet in over het voorval: “Ik schaamde mij dood als Belg toen Robbe Ghys zei dat hij liever vierde was dan met Hollanders op het podium te staan… Ik dacht: Robbe, zoek op… Netherlands at the Olympics… lees, tel de medailles en hou je mond!”

“Nederland is het grootste kleine sportland ter wereld: vier (verloren) WK-finales voetbal en in Tokio 36 olympische medailles. Behaald door atleten die het niet breder hebben dan die van ons, niet noodzakelijk beter getraind en meer getalenteerd, maar wél met meer ambitie, niet bang om zichzelf uit te dagen en het onmogelijke te proberen”, concludeert Vandeweghe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws