Wout van Aert krijgt stevige Belgische concurrentie in de Giro: “Top vijf in klassement!” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert krijgt stevige Belgische concurrentie in de Giro: “Top vijf in klassement!”

Wout van Aert krijgt stevige Belgische concurrentie in de Giro: “Top vijf in klassement!”

Wout van Aert gaat volgend seizoen de Tour de France allicht links laten liggen en zich voor het eerst aan de Giro d’Italia wagen.

Daar ambieert hij naar verluidt een goed klassement en wil hij allicht proberen om na drie weken op het eindpodium te staan. Eerder meldden we al dat hij daarvoor voorbij onder meer Nairo Quintana en Simon Yates zal moeten raken. Maar ook vanuit eigen land krijgt hij stevige concurrentie.

Cian Uijtdebroeks heeft namelijk bevestigd dat hij de Giro zal rijden: “Ik ga voor een klassement in de Giro. Dat zal niet makkelijk worden want er zitten twee tijdritten bij, maar daar werken we aan. Na mijn achtste plaats in de Vuelta wil ik nu proberen zevende of pakweg vijfde te worden.”

“Het moet altijd de bedoeling zijn om een beetje beter te doen. Alleen is het moeilijk om nu al te zeggen wat er mogelijk is. Ik weet nog niet wie er allemaal start”, sluit hij af bij de Gazet van Antwerpen. Veel succes met je doelen voor 2024, Cian (en Wout)!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws