Wout van Aert twijfelt niet: “Dát is mijn favoriete koers!” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert twijfelt niet: “Dát is mijn favoriete koers!”

Wout van Aert twijfelt niet: “Dát is mijn favoriete koers!”

Wout van Aert is de meest allround renner van het moment. Hij hoort op nagenoeg iedere ondergrond bij de allerbesten uit het peloton.

Bij de podcast De Rode Lantaarn liet de Belgische kampioen tegen de klok weten wat zijn favoriete koers is. Dat is verrassend genoeg niet de Ronde van Vlaanderen, maar wel dat andere kasseimonument, Parijs-Roubaix.

Dat heeft ook een bijzondere reden: “Van Parijs-Roubaix denk ik echt ‘lekker, die komt eraan’. Er gebeurt een hele hoop en dat kan je over iedere editie zeggen. Je weet dat ze gaan vertrekken en er chaos zal ontstaan.”

“Het is zo’n dag dat je opstaat en dan lig je ’s avonds terug in bed en denk je: ‘Ik ben vijf minuten geleden precies opgestaan… ’ Dat komt omdat alles in een flits voorbij gaat”, verklaart hij zijn keuze. “Het is ook dé koers bij uitstek waar zoveel renners pech hebben. Altijd leuk om terug te kijken!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws