Wout van Aert verrast: “Dit is zeker een doel” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert verrast: “Dit is zeker een doel”

Wout van Aert verrast: “Dit is zeker een doel”

Wout van Aert rijdt vandaag voor de eerste keer in zijn carrière de Brabantse Pijl. Ondanks het feit dat deze koers voor hem onbekend terrein is, komt hij toch meteen aan de start als topfavoriet. Uiteraard start van Aert met de ambitie om te winnen.

“We hebben na het wegvallen van Parijs-Roubaix deze wedstrijd alsnog opgenomen in ons programma”, zegt Arthur van Dongen, ploegleider bij Jumbo-Visma, op een persmoment. “Deze race past heel goed bij de mogelijkheden van Wout. De korte klimmetjes en de mooie nieuwe finish zijn hem op het lijf geschreven.”

"Wij zijn allemaal overtuigd dat Wout nog voldoende fris is om deze wedstrijden erbij te nemen", klinkt het. "We geloven niet dat hij al over zijn piek is. Wout wil graag koersen. Hij heeft er nog altijd veel zin in. Als een renner zoiets aangeeft, dan moet je als ploeg niet bang zijn.”

Amstel Gold Race

Ook de Amstel Gold Race heeft van Aert nog toegevoegd aan zijn programma. Deze koers reed hij nog maar één keer. "Daar gaan we niet verdwalen", aldus Van Dongen in Het Laatste Nieuws. "Het zijn ook allemaal mooie, brede wegen waar je makkelijker kan opschuiven. Zaterdag gaat de ploeg het rondje wel nog een keer verkennen vanuit het hotel in Maastricht. In een andere periode van het jaar kan het wel eens gebeuren dat Wout een wedstrijd rijdt in voorbereiding op een andere wedstrijd. Maar niet nu. Dit zijn mooie races. Elk is een doel op zich."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws