Zware beschuldiging doet Vuelta-peloton huiveren: “Jumbo-kopman gebruikt iets nóg erger dan doping” Wielrennen
Wielrennen

Zware beschuldiging doet Vuelta-peloton huiveren: “Jumbo-kopman gebruikt iets nóg erger dan doping”

Zware beschuldiging doet Vuelta-peloton huiveren: “Jumbo-kopman gebruikt iets nóg erger dan doping”

In de Vuelta is Jumbo-Visma heer en meester. Sepp Kuss, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard maken veel indruk, volgens sommigen zelfs net iets té veel…

In de podcast Les Grandes Gueules dus Sport van RMC Sport komt ex-renner Jérôme Pineau met zware beschuldigingen aan het adres van de Nederlandse wielerformatie. “Er wordt niets meer gecontroleerd en de grote teams doen wat ze willen. Dat is het gevaar. Dan kan je beginnen denken wat je wil.”

“We zíen de beelden… Ik heb het niet over gewone doping, maar over iets dat nóg erger is. Mechanische doping”, verklaart Pineau. “Als je kijkt naar de versnelling van Kuss op de Tourmalet, tegenover een groep met renners als Ayuso, Uijtdebroecks, Soler,… ”

“Dat zijn toch geen sukkelaars? En Kuss rijdt bij zijn versnelling tien kilometer per uur rapper, moet remmen door een toeschouwer en rijdt dan weer tien per uur rapper dan die jongens. Hoe kan je dat verklaren?”, aldus de Franse ex-renner. En dat was niet het enige moment dat Pineau zijn ogen moest uitwrijven.

Bewijs

Wielrennen is mijn passie, maar ik ben bang, het baart me grote zorgen. Ik zie bepaalde dingen... Op de Col de Spandelles gaat Kuss tien seconden vooruit zonder te trappen! Ik weet niet hoe dat moet, hoor… ” Maar bewijs is er niet, toch?: “Bij Armstrong waren er ook geen bewijzen. Maar wij renners in het peloton wisten wél van zijn bedrog. Nu is juist hetzelfde aan het gebeuren!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws